Hugo på stegen

    Startsidan »                                             Nyheter »                                                            Till Östuna Åkeri »
                               Tävlingsresultat »                                        Bildgalleri »


Just nu om hundarna

Hugos kalender:


2009
25/4Inofficiell tävling på Märsta-Sigtuna BK
18-19/4Tävlingskurs med Tobias Svensson
10-11/4Agilitytävlingar i Oxie och Skurup
28-29/3Fortsättning på Ninnies kurs i Fagersta.
9/3Fått äran att bli lagmedlemmar i laget Pom Poms. Övriga medlemmar är Lisa Lindberg med hennes Sheltie Lilja, Eva Marie Wergård med hennes Papillon Tigra och Malin Mälarstig med Sheltien Bella
7-8/3Följt med husse & Ella på kurs med Ninnie Lindvall i Fagersta, där blev jag utlånad till en jättesnäll tjej som hette Tova som inte fick ta med sin hund för hotellet.
Agilityträning i ridhus varje tisdag i Märsta
14/2agilitykursdag med Camilla Brundin »
23/1agilitytävling i Linköping
15/1agilitykursdag med Jörgen Tellqvist »
3-4/1utställning, My dog i Göteborg
 
2008
7/12Älvsjömässan, Chkl 4, Bhkl 4
 
 

Ellas kalender:


2009
25/4Inofficiell tävling på Märsta-Sigtuna BK
10-11/4PREMIÄR FÖR START! Agilitytävlingar i Oxie och Skurup
28-29/3Fortsättning på Ninnies kurs i Fagersta
7-8/3Följt med husse på kurs med Ninnie Lindvall i Fagersta.
Träna mer i ridhuset ifall tillfälle ges dvs någon annan träningsgruppmedlem är borta.
Medföljer Hugo varje tisdag på agilityträningen i Märsta
3-4/1Utställning, My dog i Göteborg
 
2008
7/12Älvsjömässan, Kv 1, Kk 1
 
 

Husses aktiviteter:

8/1-09 Tävlingspsykologikurs med Eva Marie Wergård


Lite bilder på Ella och Hugo i fartenStefan och Hugo i LinköpingStefan och Hugo i Linköping
 
Ella och Hugo på "My dog" i GöteborgHugo (till vänster) och Ella på "My dog" i Göteborg
 
Ella tar igen sig på julaftonElla tar igen sig lite på julafton.
 
Hugo och Hanna på hundmässa Hundmässa med 10 000 hundar
Treårige Hugo snusar bredvid snart ettåriga Hanna. Man måste ju ta igen sig lite efter att tittat på hundratals hundar som tävlar i agility, lydnad och freestyle på Sveriges största mässa för människans bäste vän.

Hugo är en lancashire heeler, världens minsta vallhund. Eftersom han är både van hundutställningsdeltagare och champion tar han trängseln och stojet på Stockholmsmässans HUND 2007 med ro. Så pass mycket att han passar på att ta en tupplur med minstingen i familjen, 11 månader gamla Hanna Larsson.

- De trivs bra med varandra. Han har ju tävlat nu på morgonen och hon har tittat på så många hundar så de får vila lite, konstaterar husse och pappa Stefan Larsson.

Hundutställningen på Stockholmsmässan pågår under helgen och är den största hittills med närmare 10 000 hundar av 294 olika raser. På lördagen hade omkring 18 000 besökare med egna hundar och barn och barnvagnar sökt sig till mässområdet. Det var stundtals mycket trångt på rasklubbstorget där nyfikna blivande valpköpare kunde ställa frågor till de erfarna ägarna. Kanske en pyreneisk mastiff som har en matchvikt på 80 kilo och en mankhöjd på minst 77 centimeter som vuxen hund kan vara något?

- De här hundarna är väldigt stabila mentalt och har faktiskt rätt litet motionsbehov, perfekta familjehundar, säger Thomas Jakobsson och klappar sin 18 månader gamla Vasco.

Bland alla praktiska tingestar som hundburar, koppel, halsband och leksaker måste det ju förstås finnas ett inslag av flärd. Den som gillar strass, spetsar och diskokläder från 80-talet fick sitt lystmäte tillfredsställt på modeuppvisningen. Dvärgpinschern Dry martini med stort strasshalsband och engelska staffordshire bullterriern Siri med gräddvit sidenkrage stortrivdes på "dogwalken" och drog ner applåder från publiken.

- De här kläderna är ju mest en kul grej för uppvisningen, annars håller vi huvudsakligen på med vardagsgrejer för hundarna, säger Linda Månsson som tillsammans med Lina Lannerhjelm ligger bakom kollektionen till hundarnas modeuppvisning.

Ia Wadendal
Publicerad i DN 15 december 2007